:: دوره 1، شماره 3 - ( 7-1393 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 53-56 برگشت به فهرست نسخه ها
اهمیت و روش‌های جداسازی تخم ماهیان در فرآیند انکوباسیون
حامد منوچهری
چکیده:   (4134 مشاهده)

یکی از مراحل حساس پرورش آبزیان، مرحله انکوباسیون می‌باشد. در این مرحله که تقسیمات سلولی با سرعت بالایی انجام می‌شود، تخم در مقابل تغییرات فیزیکی و شیمیایی آب، حرکت، آلودگی‌ها و عوامل بیماری‌زا شدیدا حساس می­باشد. در این زمان، تخم‌هایی که بنا بر دلایل مذکور یا عدم انجام لقاح از مراحل نمو جنینی باز می­مانند، تخم ناسالم محسوب شده و بایستی از بین توده تخم‌های سالم جدا شوند. تخم‌های ناسالم ظرف مدت کوتاهی محل تجمع عوامل بیماری‌زا شده و برای جلوگیری از انتقال بیماری به تخمهای سالم جداسازی در انکوباتورها صورت می­گیرد. در کل جداسازی تخم ماهیان به دو روش دستگاهی و غیردستگاهی انجام می­پذیرد. در روش دستگاهی تخم‌هایی که مراحل حساس نمو جنینی را پشت سر گذاشته­اند درون دستگاه­های اتوماتیک ریخته شده و جداسازی تخم‌های سالم از تخم‌های غیر سالم بدین روش انجام  می­پذیرد. دستگاه‌های اتوماتیک بر مبنای ویژگی‌های فیزیولوژیک تخم جداسازی را انجام می­دهند. در روش غیردستگاهی جداسازی با کمک دست و پنس یا لوله پوآ و جداسازی از طریق شناورسازی درون آکواریوم یا انکوباتور انجام می‌پذیرد.

واژه‌های کلیدی: تخم ماهی، ماهیان زینتی، تخم سالم، تخم ناسالم.
متن کامل [PDF 176 kb]   (2418 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/8/17 | پذیرش: 1394/8/17 | انتشار: 1394/8/17


XML   English Abstract   Print



دوره 1، شماره 3 - ( 7-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها