اهمیت و روشهای جداسازی تخم ماهیان در فرآیند انکوباسیون
|
حامد منوچهری |
|
|
چکیده: (4796 مشاهده) |
یکی از مراحل حساس پرورش آبزیان، مرحله انکوباسیون میباشد. در این مرحله که تقسیمات سلولی با سرعت بالایی انجام میشود، تخم در مقابل تغییرات فیزیکی و شیمیایی آب، حرکت، آلودگیها و عوامل بیماریزا شدیدا حساس میباشد. در این زمان، تخمهایی که بنا بر دلایل مذکور یا عدم انجام لقاح از مراحل نمو جنینی باز میمانند، تخم ناسالم محسوب شده و بایستی از بین توده تخمهای سالم جدا شوند. تخمهای ناسالم ظرف مدت کوتاهی محل تجمع عوامل بیماریزا شده و برای جلوگیری از انتقال بیماری به تخمهای سالم جداسازی در انکوباتورها صورت میگیرد. در کل جداسازی تخم ماهیان به دو روش دستگاهی و غیردستگاهی انجام میپذیرد. در روش دستگاهی تخمهایی که مراحل حساس نمو جنینی را پشت سر گذاشتهاند درون دستگاههای اتوماتیک ریخته شده و جداسازی تخمهای سالم از تخمهای غیر سالم بدین روش انجام میپذیرد. دستگاههای اتوماتیک بر مبنای ویژگیهای فیزیولوژیک تخم جداسازی را انجام میدهند. در روش غیردستگاهی جداسازی با کمک دست و پنس یا لوله پوآ و جداسازی از طریق شناورسازی درون آکواریوم یا انکوباتور انجام میپذیرد. |
|
واژههای کلیدی: تخم ماهی، ماهیان زینتی، تخم سالم، تخم ناسالم. |
|
متن کامل [PDF 176 kb]
(2661 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/8/17 | پذیرش: 1394/8/17 | انتشار: 1394/8/17
|
|
|
|