:: دوره 11، شماره 1 - ( 1-1403 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 27-11 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – ترویجی:‌ نقش غذای زنده در تکثیر و پرورش ماهیان زینتی دریایی
بهزاد سروی* ، سجاد پورمظفر ، طیبه علی بیگی
موسسه تحقیقات شیلات ایران
چکیده:   (1582 مشاهده)
تکثیر و پرورش موفقیت‌آمیز ماهیان زینتی دریایی به میزان قابل‌توجهی به شکار، هضم و جذب مقادیر مکفی غذای زنده وابسته است. مهم‌ترین عامل محدود کننده در تولید ماهیان زینتی دریایی، نیاز به غذای زنده با اندازه مناسب به عنوان خوراک آغازین است. این موضوع به دلیل اندازه کوچک دهان در بسیاری از گونه‌ها با ارزش تجاری بالاست. بنابراین، نیاز به غذای زنده با اندازه مناسب از ضروریات اساسی در تولید ماهیان زینتی دریایی محسوب می‌گردد. در همین راستا، توسعه و پیشرفت در به‌کارگیری غذای زنده جدید برای گسترش این صنعت مورد نیاز است. متداول‌ترین غذای زنده استفاده گردیده در پرورش لارو ماهیان زینتی دریایی روتیفر و آرتمیاست. این طعمه‌ها از نظر اندازه به‌خصوص جنبه تغذیه‌ای ایده‌ال نیستند. پیشرفت‌های قابل‌توجهی در پرورش لارو ماهیان زینتی دریایی به‌وسیله فراهم‌آوری کوپه‌پودها و مژه‌داران جهت تغذیه آنها قابل دستیابی است. در حال حاضر، گونه‌های مختلف کوپه‌پودها می‌توانند با موفقیت تکثیر گردند. مشارکت کوپه‌پودها در برنامه تغذیه‌ای لاروها، به عنوان خوراک انحصاری یا مکمل طعمه‌های سنتی نظیر روتیفر و آرتمیا به سبب کیفیت تغذیه‌ای بالای آنها و دامنه گسترد‌ه‌تر تنوع اندازهی قابل دسترس کوپه‌پودها برای مراحل مختلف تکامل لاروی سودمند است. مژه‌داران به سبب دارا بودن اندازه کوچک، یک منبع غذایی مناسب جهت استفاده در تغذیه لارو ماهیان دریایی زینتی با اندازه دهان بسیار کوچک هستند. آنها از ویژگی‌های یک غذای زنده موثر مانند تولید مثل سریع، تحمل کشت‌های متراکم، مصرف انواع مواد غذایی و امکان غنی‌سازی برخوردارند. 
واژه‌های کلیدی: لارو، ماهیان زینتی دریایی، تکثیر و پرورش، غذای زنده
متن کامل [PDF 527 kb]   (330 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/12/20 | پذیرش: 1403/2/10 | انتشار: 1403/1/10



XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( 1-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها