:: دوره 10، شماره 4 - ( 10-1402 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ بررسی تاثیر اینفوزوریا، مخمر نانوایی و ناپلی آرتمیا بر میزان بقاء لارو ماهی فایتر (Betta splendens)
محمد سوداگر* ، هانیه خیرآبادی
گروه آبزی‌پروری، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (1797 مشاهده)
صنعت ماهیان زینتی به عنوان صنعتی در حال رشد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و حجم قابل‌توجهی از صادرات و واردات بسیاری از  کشورها را به‌خود اختصاص می‌دهد. ماهی فایتر به دلیل تنوع ژنی بالا، شکل باله‌های دمی، فرم بدن و تحمل شرایط محیط، یکی از ماهیان مورد توجه  پرورش‌دهندگان و دارندگان آکواریوم خانگی است که همه ساله تعداد زیادی از ماهیان ماده به‌ویژه ماهیان نر به دلیل زیبایی منحصربه‌فرد خود، به‌فروش می‌رسد. تغذیه لاروی  ماهیان یکی از بخش های بسیار مهم در صنعت آبزی‌پروری است که می‌تواند بقاء لارو ها را افزایش دهد. به منظور تعیین تأثیر اینفوزوریا، مخمر و ناپلی آرتمیا، آزمایشی به مدت چهار هفته برای لارو ماهی فایتر انجام شد. لاروهای ماهی فایتر پس از هچ شدن، جمع‌آوری و در آکواریوم‌های جداگانه‌ای مورد تغذیه غذاهای زنده بالا قرار گرفتند. نتایج نشان داد که لاروهای فایتر تغذیه شده با ناپلی آرتمیا، بالاترین میزان بقاء (2±48درصد) و مخمر نانوایی با 1±23 درصد و در نهایت لاروهای تغذیه با اینفوزوریا دارای 17±1درصد بقاء بودند. نتایج نشان داد، تیمار حاوی ناپلی آرتمیا در میان غذاهای مورد استفاده، بهترین بوده است.
 
واژه‌های کلیدی: ماهی فایتر، اینفوزوریا، مخمر نانوایی، ناپلی آرتمیا
متن کامل [PDF 538 kb]   (447 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/11/21 | پذیرش: 1402/10/10 | انتشار: 1402/10/10



XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( 10-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها