مقاله علمی – ترویجی: مروری بر فرایند تکثیر و پرورش ماهیان کوی (Koi Fish) و جنبههای اقتصادی آن
|
سید محمد صلواتیان* ، طاهره کچلکی ، صاحبعلی قربانی ، سید افشین امیری سندسی ، محمد رضا رمضانی مامودانی |
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور |
|
چکیده: (739 مشاهده) |
ماهیان کوی وابسته به رودخانههای آرام ، دریاچهها و آبگیرهای آب شیرین میباشند. براین اساس نتایج دانشمندان نشان میدهد که زیستگاه اولیه کوی در دریاچههای آسیای صغیر بهویژه در دریاچههای ایران بوده است. کویها عموماً بنتوز خوارند. صدها سال پیش این ماهی با نام ماهی ماگوی در ایران وجود داشته است و به عنوان کالای صادراتی خوراکی به کشورهای ژاپن، چین و اروپای غربی صادر میشد. زمانی که تکثیر این ماهی به عنوان ماهی زینتی آغاز شد، تکثیر کوی قرمز و سفید مورد توجه بسیار قرار گرفت. امروزه بیش از صد نوع از این ماهی در جهان تکثیر میشوند که تنوع آنها در رنگبندی بدن آنهاست. تکثیر ماهی کوی به روش صنعتی همانطوریکه از نامش پیداست، بر افزایش تعداد موالید تمرکز دارد. برای تکثیر ماهی کوی به روش صنعتی روشهای متنوعی وجود دارد که در تمامی آنها تعداد بچه ماهیهای بهدست آمده به شکل قابل توجهی بیشتر از سایر روشهای سنتی است. اما آنچه به عنوان مشکل اصلی در مورد تکثیر صنعتی معمولاً مطرح است، افزایش آسیب و استرس برای خود ماهیان مولد است. به همین دلیل همچنان بسیاری از تکثیرکنندگان اصیل ماهی کوی از شیوههای سنتی یا شیوههای نیمه سنتی برای تکثیر ماهی کوی استفاده میکنند. در نتیجه، امروزه بیشتر ماهیان موجود در بازار از این روش بهدست آمدهاند. |
|
واژههای کلیدی: ماهی ماگوی، ماهیان زینتی، روشهای تکثیر و پرورش |
|
متن کامل [PDF 734 kb]
(127 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/10/6 | پذیرش: 1401/7/10 | انتشار: 1401/7/10
|
|
|
|