:: دوره 8، شماره 1 - ( 1-1400 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 7-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی-ترویجی: کاربرد جلبک‌‌ها در جیره غذایی و بهبود رنگ ماهیان زینتی
زهرا امینی خوئی* ، الناز عرفانی فر، اشکان اژدری، سلیم جدگال، امام بخش دلوکیان
سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلاتی آب‌های دور چابهار،ایران، صندوق پستی: 79417-99717
چکیده:   (1711 مشاهده)
ماهیان زینتی محبوب ترین حیوانات خانگی در بیشتر مناطق دنیا هستند. تجارت ماهیان زینتی دریایی از حدود سال 1930، آغاز شده و در سال‌‌های اخیر گسترش قابل ملاحظه ای داشته و نگهداری آنها آکواریم های خانگی و فضاهای عمومی رایج گردیده است. تجارت بین‌المللی آبزیان زینتی یک صنعت جهانی و چند میلیارد دلاری است که قسمت اعظم آن مربوط به ماهیان مناطق مرجانی است که از منطقه اقیانوس هند-آرام (ایندو-پسفیک) و کارائیب صید شده و به بازار آمریکا و اروپا عرضه می شود. برای افزایش بازار پسندی و بالابردن کیفیت رنگ و سطح سلامت در آبزیان زینتی نیاز به استفاده از جیره های غذایی سالم و طبیعی می باشد. در این میان جلبک‌ها، به دلیل داشتن رنگدانه‌های کلروفیل، کارتنوئید و آستاگزانتین و سایر ترکیبات سودمند مانند اسید‌‌های چرب غیراشباع و پروتئین بالا منبع بسیار مناسبی برای استفاده به عنوان غذای اصلی یا مکمل در خوراک آبزیان زینتی می‌باشند. در این مطالعه مروری سعی خواهد شد، به بررسی مطالعات صورت گرفته در مورد تاثیر استفاده از جلبک‌‌ها در جیره غذایی آبزیان زینتی پرداخته شود.
واژه‌های کلیدی: ماهیان زینتی، جلبک، جیره غذایی، رنگ، بازارپسندی
متن کامل [PDF 576 kb]   (290 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/23 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( 1-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها