:: دوره 7، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 28-17 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر ویژگی‌‌های زیست‌‌شناختی ماهی زینتی و غیربومی سرماری غول‌‌پیکر Channa micropeltes (Cuvier, 1831)، گزارش شده از تالاب انزلی
علیرضا رادخواه ، سهیل ایگدری*
دانشگاه تهران
چکیده:   (3055 مشاهده)
پژوهش حاضر به‌‌ منظور بررسی ویژگی‌‌های زیست‌‌شناختی گونه سرماری غول‌‌پیکر Channa micropeltes که یکی از گونه‌‌های زینتی محبوب در جهان به ‌‌شمار می‌‌رود انجام شد. این گونه، بومی آسیای جنوب شرقی است و در تایلند، لائوس (حوضه مکونگ)، ویتنام، مالزی، سوماترا (جزایر بانکا و بلیتونگ)، کالیمانتان و شمال جاوا پراکنش دارد. در بین ویژگی‌‌های محیطی، پوشش گیاهی نقش مهم و کلیدی در مطلوبیت زیستگاه این گونه ایفاء می‌‌کند. این به ‌‌عنوان یک شکارچی مهاجم به کشورهای مختلف از قبیل چین، فیلیپین، سنگاپور، ایتالیا و ایالات متحده نیز معرفی شده است. تاکنون گزارش‌‌های مختلفی مبنی بر تبعات اکولوژیک ناشی از معرفی این گونه مهاجم در برخی از کشورها از جمله فیلیپین و مالزی به ‌‌ثبت رسیده است. کارشناسان معتقدند که معرفی سرماری غول‌‌پیکر به قفس‌‌های پرورشی، سبب کاهش جمعیت سایر ماهیان از جمله کپورماهیان چینی و تیلاپیا می‌‌شود و پروژه تکثیر آنها را با شکست مواجه می‌‌کند. اطلاعات ارائه شده در این مطالعه می‌‌تواند راهنمای مناسبی برای پژوهشگران و ماهی‌‌شناسان در جهت بررسی ویژگی‌‌های زیستی و بوم‌‌شناختی ماهی سرماری (C. micropeltes) در ایران باشد.
واژه‌های کلیدی: گونه غیربومی، ویژگی‌‌های زیست‌‌شناختی، ماهیان زینتی، حوضه تالاب انزلی
متن کامل [PDF 989 kb]   (535 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/13 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/4/10


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها