:: دوره 7، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 29-37 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر فراسنجه‌های خونی گورخر ماهی (Danio rerio)
کسری لطفی، سید پژمان حسینی شکرابی، نگار محمدی، امین آوازه
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
چکیده:   (378 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر پودر فلفل پاپریکا بر فراسنجه‌های خونی گورخر ماهی تعداد 480 قطعه بچه ماهی با وزن اولیه 05/0 گرم و طول کل 71/1 میلی‌متر در یک طرح آزمایشی تصادفی با چهار تیمار و 3 تکرار، بین 12 آکواریوم تقسیم شدند. بدین منظور، جیرههای آزمایشی با مقادیر صفر (شاهد)، 1 (تیمار 1)، 2 (تیمار 2) و 3 (تیمار 3) درصد پودر پاپریکا تهیه شدند و ماهیان به مدت 56 روز پرورش داده شدند. در پایان دوره پرورش، نتایج نشان داد که اکثر پارامترهای خونی در بین تیمار‌ها فاقد اختلاف معنی‌دار بود (05/0p>) در حالیکه بیشترین تعداد گلبول­های سفید در تیمارهای 2 و 3 نسبت به سایر تیمارها ثبت شد (05/0p<). همچنین شمارش افتراقی لکوسیت‌ها نشان داد بیشترین درصد لنفوسیت و مونوسیت‌ در مقایسه با گروه شاهد در تیمار 2 و 3 درصد مشاهده شد (05/0p<). به طورکلی، تجویز خوراکی پودر فلفل دلمه‌ای به­ویژه در سطح 3 درصد می‌تواند سبب بهبود برخی فراسنجه‌های خونی گورخر ماهی گردد.
واژه‌های کلیدی: گورخر ماهی، فلفل، پاپریکا، فراسنجه‌های خونی
متن کامل [PDF 598 kb]   (75 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/23 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/4/10


XML   English Abstract   Print



دوره 7، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها