:: دوره 6، شماره 4 - ( 10-1398 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 49-45 برگشت به فهرست نسخه ها
بهبود رنگ درماهیان زینتی با غذای زنده ریزجلبک
محمود حافظیه ، اسد عباس پور انبی* ، مسعود صیدگر ، علی نکوئی فرد
مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
چکیده:   (2076 مشاهده)
در طبیعت، ماهیان زینتی دارای رنگ های بسیار زیبا و متنوعی هستند که در شرایط پرورش متراکم در سالن های تکثیر و پرورش دچارکم رنگی یا پریدگی رنگ می شوند. تغذیه این ماهیان با جلبک ها می تواند رنگ آنها را بهبود بخشد. بدین منظور از غذای مرحله لاروی قزل آلای رنگین کمان به عنوان غذای پایه استفاده شد. غذاهای تیماری که از پودر کردن غذای پایه بدست آمد، با درصد های مختلف جلبک ها آغشته شدکه بدلیل چربی بالای غذا این آغشتگی به نحو احسن انجام گردید. سپس با آب جوش نیمه سرد شده بشکل خمیر درآمده و ازدستگاه پلت زن عبور و با کرامپلر خرد شدند تا به اندازه مورد نیاز دهان ماهیان زینتی برسند. در این مطالعه  با تغذیه ریز جلبک غنی از کاروتنوئید اسپیرولینا پلتنسیس[1] و یک درصد هماتوکوکوس پلوویالیس[2] در طی 3 هفته به میزان  5/1 تا 2 درصد، رنگ بدن شمشیر ماهی[3]، قزل آلای زینتی[4] و سیچلاید ایرانی[5]  بطور معنی داری بهبود یافت.
 
[1]- Spirulina platensis
[2] - Haematococcus pluvialis 
[3] -Xiphophorus helelri
[4] - Pseudomugil furcatus
[5] - Iranocichla hormozensis 
واژه‌های کلیدی: ماهیان‌زینتی، تغییر رنگ، غذای زنده، ریزجلبک
متن کامل [PDF 398 kb]   (840 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/11/1 | انتشار: 1398/10/10


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 4 - ( 10-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها