اثر نوع تغذیه در انعطافپذیری ریختی ماهی دمشمشیری (Xiphophurus helleri) در مراحل اولیه تکوین
|
فاطمه مشیدی ، سهیل ایگدری* ، هادی پورباقر |
دانشگاه تهران |
|
چکیده: (2418 مشاهده) |
انعطافپذیری ریختی مکانیسم مهمی در سازش به شرایط محیطی است. در این مطالعه اثر نوع تغذیه بر ویژگیهای ریختی ماهی دم شمشیری (Xiphophurus helleri) در طول مراحل اولیه تکوین با استفاده از روش ریختسنجی هندسی به اجرا درآمد. برای این منظور، دو تیمار شامل تیمار تغذیه شده با ناپلی آرتمیا و تیمار تغذیه شده با جیره دستی (بیومار) در 3 تکرار و به مدت دو ماه در نظر گرفته شد. براساس نتایج، تغذیه با ناپلی آرتمیا سبب (1) شکمیتر شدن جایگاه نوک پوزه (دهان انتهاییتر)، (2)کاهش عمق تنه، (3) افزایش طول بالهی پشتی و (4) افزایش طول دم در مقایسه با تیمارهای تغذیه شده با غذای بیومار گردید. بنابراین، نتایج نشان داد که تغذیه اثر معنیداری بر شکل بدن ماهی دم شمشیری در مراحل اولیه تکوین داشت و نوع شکل بدن در محیطهای طبیعی میتواند در ارتباط با نحوه تغذیه تغییر کند. |
|
واژههای کلیدی: ماهی زینتی، شکل بدن، تغذیه، ریخت سنجی هندسی. |
|
متن کامل [PDF 844 kb]
(389 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1398/5/18 | پذیرش: 1398/7/3 | انتشار: 1398/7/3
|
|
|
|