انعطافپذیری ریختی مکانیسم مهمی در سازش به شرایط محیطی است. در این مطالعه اثر نوع تغذیه بر ویژگیهای ریختی ماهی دم شمشیری (Xiphophurushelleri) در طول مراحل اولیه تکوین با استفاده از روش ریختسنجی هندسی به اجرا درآمد. برای این منظور، دو تیمار شامل تیمار تغذیه شده با ناپلی آرتمیا و تیمار تغذیه شده با جیره دستی (بیومار) در 3 تکرار و به مدت دو ماه در نظر گرفته شد. براساس نتایج، تغذیه با ناپلی آرتمیا سبب (1) شکمیتر شدن جایگاه نوک پوزه (دهان انتهاییتر)، (2)کاهش عمق تنه، (3) افزایش طول بالهی پشتی و (4) افزایش طول دم در مقایسه با تیمارهای تغذیه شده با غذای بیومار گردید. بنابراین، نتایج نشان داد که تغذیه اثر معنیداری بر شکل بدن ماهی دم شمشیری در مراحل اولیه تکوین داشت و نوع شکل بدن در محیطهای طبیعی میتواند در ارتباط با نحوه تغذیه تغییر کند.
Moshayedi F, Eagderi S, Poorbagher H. The effect of food type on phenotypic plasticity of sword tail, Xiphophurus helleri, during early ontogeny. 3 2019; 6 (3) :1-6 URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-206-fa.html
مشیدی فاطمه، ایگدری سهیل، پورباقر هادی. اثر نوع تغذیه در انعطافپذیری ریختی ماهی دمشمشیری (Xiphophurus helleri) در مراحل اولیه تکوین . آبزیان زینتی. 1398; 6 (3) :1-6