:: دوره 4، شماره 3 - ( 7-1396 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 40-31 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تغذیه‌ای اسید بوتیریک خوراکی در ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus) در مواجهه با استرس شوری
محمد مازندرانی*، محمد سوداگر، ولی الله جعفری، علی جافرنوده، فرهاد بزی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (3002 مشاهده)
در بررسی حاضر اثرات اسید بوتیریک خوراکی بر پارامترهای رشد و مقاومت در مواجهه با استرس شوری در ماهی کلمه خزری(Rutilus caspicus) مورد مطالعه قرار گرفته است به این منظور تعداد 300 قطعه ماهی با میانگین وزنی 03/1 ± 10 گرم تهیه شده و در 15 تانک فایبرگلاس به ابعاد 5/1 ×5/1 ­متر و حجم آبگیری 60 لیتر (تعداد20 قطعه ماهی در هر تانک) تقسیم شدند. در این بررسی 3 گروه تیمار و یک گروه کنترل (در سه تکرار برای هر گروه) در نظر گرفته شده و پس 2 هفته سازگاری ماهیان گروه تیمار با سطوح 5/0، 1 و 2 درصد اسید بوتیریک در جیره غذایی به مدت 60 روز تغذیه شدند. ماهیان گروه شاهد تنها با غذای پایه مورد تغذیه قرار گرفتند. پس دوره پرورش تمامی ماهیان به مدت 12 ساعت مورد مواجهه با استرس شوری 10 گرم­درلیتر قرار گرفتند و شاخص­های استرس (کورتیزول و گلوکز) در طی 72 پس از مواجهه مورد بررسی و سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج در تمامی گروه­های تیمار تغذیه شده با سطوح متفاوت اسید بوتیریک شاخص­های رشد به­طور معنی­داری در مقایسه با گروه شاهد پایین­تر ثبت گردید(05/0). در عین حال مقادیر کروتیزول در ماهیان گروه شاهد در زمان­های مختلف پس از تنش شوری تا 72 ساعت پس از تنش در مقایسه با گروه­های تغذیه شده با جیره غذایی حاوی اسید بوتیریک پایین­تر ثبت گردید. که نشان دهنده افزایش استرس در شرایط مواجهه با شوری در ماهیان گروه تیمار است
واژه‌های کلیدی: اسید بوتیریک، شاخص‌های رشد، تنش شوری
متن کامل [PDF 696 kb]   (1122 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/7/21 | پذیرش: 1396/8/16 | انتشار: 1396/8/16


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( 7-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها