:: دوره 3، شماره 3 - ( 7-1395 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 25-33 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش همبندها در جیره‌غذایی آبزیان
محمد سوداگر ، حمیده ذکریائی، عاطفه کارآمد، بیتا سید النگی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان - دانشکده شیلات و محیط زیست – گروه تکثیر و پرورش آبزیان
چکیده:   (2174 مشاهده)

استحکام و حفظ شکل فیزیکی پلت­های غذایی طی مصرف وجلوگیری از تجزیه زودهنگام آن­ها درآب از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. در آبزی­پروری پایدار کیفیت جیره دارای اهمیت بسیاری است؛ زیرا حدود 60% از هزینه کلی تولید مزارع پرورش آبزیان مربوط به­ غذا می­باشد. بنابراین، در هنگام تهیه یک جیره با کیفیت بالا می­بایست ابتدا هزینه، پایداری فیزیکی در آب و تأمین نیازهای گونه مورد پرورش، مد نظر قرار گیرند .پایداری غذا در آب با استفاده از همبندها (بایندرها) افزایش می­باید. به­گونه­ای که سبب افزایش استحکام پلت و کاهش میزان خردگی طی مراحل فرآوری و حمل و نقل جیره­عذایی می­شود. از سویی دیگر، در صورت عدم استحکام پلت­های غذایی، تجزیه آن­ها درآب سبب از بین رفتن مواد تشکیل دهنده و کاهش ارزش غذایی آن­ها شده و با رسوب این مواد در کف استخر و متابولیسم آن­ها مصرف اکسیژن موجود در آب به­شدت افزایش می­یابد که در این شرایط بستری مناسب جهت رشد عوامل بیماری­زا و به تبع اثرات ثانویه آن­ها بر تولیدات استخر فراهم می­گردد. بهترین همبند غذایی همبندی است که ضمن افزایش استحکام پلت تولیدی، دارای کم­ترین هزینه و بیش­ترین کارایی بوده و به راحتی قابل تهیه باشد. انواع مختلف همبندها شامل: کربوکسی متیل سلولز، نشاسته ذرت، سدیم بنتونیت، آکواکیوب و ... می­باشند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی انواع همبندهای مورد استفاده در صنعت آبزی­پروری و معرفی بهترین همبند با بیش­ترین کارایی می­باشد.

واژه‌های کلیدی: همبند، استحکام پلت، تغذیه، آبزی‌پروری.
متن کامل [PDF 712 kb]   (1247 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۸/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۸/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۸/۱۱


XML   English Abstract   Print



دوره 3، شماره 3 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها